<< Vissza

Szappanos Lukács Népdalkör fellépése Hantoson.
2014.11.28. 21:52, írta: Ludányi András, rovat: Tagszervezeteinknél történt
November 15-én napfényes, kellemes reggelen keltünk útra a dunántúli Hantosra. Szépen indult a napunk, a csodálatos késő őszi időben útközben gyönyörködhettünk az őszi táj szépségeiben.

Népdalkörünk már az elmúlt év novemberében is kapott meghívást a náluk megrendezésre kerülő népdalköri találkozóra. Akkor egy másik program miatt nem tudtunk eleget tenni a meghívásnak. Az idén örömmel mentünk első alkalommal hantosi dalköri barátainkhoz. Ők már voltak nálunk 2013-ban a Szentmiklósi Napokon. Színes műsorukkal elnyerték a kunszentmiklósiak tetszését. Nagyon jól érezték magukat nálunk. Különleges finomság volt számukra az ízletes birkapörkölt, amivel vendégül láttuk őket. Nagyon megtetszett nekik ez az általuk még nem ismert étel. Meg is tudakolták, hogy miként készül ez a kunszentmiklósi bográcsos pörkölt. A legjobb helyen érdeklődtek, hiszen vannak dalkörünknek olyan tagjai, akik a birkafőző versenyeken már több alkalommal is a díjazottak között voltak. Az elmondottak alapján otthon ők is megfőzték pörköltjüket, és sikert arattak vele. A település művelődési háza úgy megtelt az érdeklődőkkel, hogy egy üres szék sem maradt, sőt többen állóhelyről nézhették a rendezvényt.

A műsor kezdetén Koncz Mária dalkörvezető köszöntötte a megjelent vendégeket.

Fischer József Hantos község polgármestere nyitotta meg a találkozót. Elmondta, hogy az idén negyedik alkalommal rendezik meg a Népdalkörök Találkozóját. Öröm a rendezők számára, hogy ilyen sokan vesznek részt ezen a jeles ünnepen. A dolgos hétköznapok után élményekben gazdag program várja a kedves vendégeket. Ezt követően jó szórakozást kívánt mindenkinek és átadta a színpadot a szereplőknek.

Az első fellépő a házigazda dalkör volt. Műsorukat lakodalmi dalokból állították össze. Ezt követte a mi Szappanos Lukács Népdalkörünk ifjabb Szőke Imre karnagyunk vezetésével, aki a népdalok szeretetének és megőrzésének elkötelezett híve. Galgamenti népdal csokrot és egy tréfás népdalcsokrot adtuk elő. Következett Nagyvenyim dalköre, Tolna megyei népdalokat énekeltek. Kissolt dalosai citerazenekarral kísért dalokat adtak elő. A baracsiak Fehér megyei népdalokkal szerepeltek. Őket követte a kissolti Cser Csilla, aki furulyán játszott ismerős dalokat. Nagylók Bakák nevű dalköre Szatmári népdalokat énekelt. Szabadegyháza katonadalokat hozott. Sárosd Dunántúli népdalokkal szórakoztatta a nagyérdemű közönséget. A dalkörök sorát Ráckeresztúr dalosai zárták Mátra-vidéki és Mezőségi dalokkal. A délelőtti programot a Hantosi Néptánccsoport zárta. Szűnni nem akaró tapsviharral jutalmazta őket a közönség.

Végezetül a Faház Söröző és Étteremben ízletes ebéddel és finom süteményekkel vendégeltek meg bennünket. Az elfogyasztott ebédet jó vörösborral öblítették le a vidám kedvű dalosok. Köszönjük Koncz Máriának és dalkörének a meghívást. Jól éreztük magunkat, élményekkel gazdagodva térhettünk haza.

Selyem Balázsné