Rendezvényeink

<< Vissza

Iró-olvasó találkozó
Időpont: 2014.07.03. 11:00
Helyszín: Virágh Kúria és a Diószegi emlékház

Diplomáciai sikerünk, hogy július 3-án, az író-olvasó rendezvénysorozatunk keretében a honismereti mozgalom csúcsszerve Kunszentmiklósra jön mintegy 50 fővel, hogy megismerkedjen kiállító házainkkal, elért eredményeinkkel.

A muzeológusokból, levéltárosokból, tanárokból, kutatókból álló, Nemzeti Múzeum felügyelete alatt tevékenykedő, összességében mintegy 800 főből álló egyesület a Kárpát medence egész területéről elküldi képviselőit.

            11 óra tájban először a Sétáló utca 7-ben lévő Petőfi-kultusz gyűjteményt, Felsőkiskunsági Emlékek Házát, és az Eszperantó könyvtárat tekintik meg, ahol Székely Gábor tulajdonos ismerteti a tárlat lényegét. Ezután a Virágh kúriában Balogh Mihály ismerteti városunk történetét, majd a Szappanos Lukács Népdalkör és az Iloncsuk szabadcsapat ad ízelítőt a hagyományőrző művészetükből. A program a Diószegi Balázs szülőházában ér véget, ahol Székely Gábor gondnok felidézi városunk Munkácsy és Székely Bertalan díjas festőművészünk jelentőségét, életét.

            Az előadások nyilvánosak, bárki részt vehet a programokban, mindenkit szeretettel várunk a Virágh Kúriában és a Diószegi emlékházban.