Rendezvényeink

<< Vissza

Született, meghalt, - de hol?
Időpont: 2014.05.03. 17:00
Helyszín: Közösségi Ház (Kossuth Lajos út 7.)
Született, meghalt, - de hol?
Tovább gyűrűznek a hullámok Petőfi Sándor szülőhelye és rejtélyes halála körülményeiről.
Jellemzően a magyarság jelenlegi (vagy mindenkori?) szerte-széjjel húzó mivoltáról a szakemberek és politikusok nem az eredmény megoldására törekednek. Sokkal inkább egymás kutatási eredményeinek akadályozására, aláaknázására, egymás lejáratására.
Egyesületünk soros író-olvasó összejövetelén Borzák Tibor oknyomozó riporter, újságíró lesz a vendégünk. Most jelent meg ugyanis 25 éves kutatása eredményeképpen a „P. S.” című könyve, mely a Barguzini ásatás előzményeit, eredményeit, kulisszatitkait tárja elénk. Tagja volt az 1989-es szibériai Petőfi keresés céljából összeállt kutató expedíciónak, és mint minden azon résztvevő szakember, nagy valószínűséggel a megtalált csontereklyében ő is költőnket véli felismerni.
Az izgalmasnak tűnő előadást vetítéssel teszi még érdekesebbé, legfőképpen, mert a filmet melyet a helyszínen készített, akkor betiltották. Már ezen érthetetlen tény is előre vetítette a szemben álló fél méltatlan háborúját. (Igen ez a helyes kifejezés - háborúját.)
Tudjuk, van lehetőség az igazság kiderítésére,- mármint, hogy Petőfié-e a megtalált csontváz. De a bizonyítási eljárást – érthetetlen célból – egy jól behatárolható erő akadályozza. Miért? Meddig lehet bizonytalanságban tartani az igazságot tudni akaró szakembereket és érdeklődőket?
Ezen rejtélyes dolgokról fogunk beszélgetni Borzák Tiborral, kinek nagy „vihart” kiváltó formabontó könyvét a helyszínen megvásárolhatják, dedikáltathatják a kedves érdeklődők.
Másik könyve is megvásárolható lesz, címe „Szem beszélő”. Közéletünk jól ismert szereplőivel készített izgalmas riportkönyvet ismerhetünk meg Borzák Tibor jóvoltából.
Tisztelettel várjuk a szellemi izgalmakra vágyó érdeklődőket.
Székely Gábor