<< Vissza

Szappanos Lukács Népdalkör Dunaujvárosi vendégszereplése
2018.09.27. 21:39, írta: Ludányi András, rovat: Tagszervezeteinknél történt
Meghívást kapott a Szappanos Lukács Népdalkör Dunaújvárosba, Dalkörök találkozójára, melyet szeptember 22-én rendeztek. Örömmel elfogadtuk a Dunaújvárosi Búzavirág Nyugdíjas Dalkör meghívását. Első alkalommal szerepeltünk náluk. Szabadtérre tervezték a műsorukat, de a hirtelen hidegre fordult időjárás miatt a Művelődési Ház Színházterme adott helyet a rendezvény lebonyolításának. Petrovicsné Gurics Terézia dalkörvezető köszöntötte a vendégeket, akik zsúfolásig megtöltötték a termet.

A megnyitó elhangzását követően a Nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjas Klub dalköre lépett a színpadra, Tolna-megyei dalcsokrot énekeltek. Őket a solti Kárpáti Mihályné egyéni szereplése követte. A Baracsi Vadalmafa Dalkör Hujdúsági és Hortobágyi népdalokkal következett. Utánuk a Kisapostagi Lilaakác Dalkör színvonalas műsora követett. A kissolti Nyugdíjas Egyesület Dalköre Jászsági népdalokkal rukkolt ki. A mi Szappanos Lukács Népdalkörünk Dunántúli és Galgamenti népdalokkal szerepelt. Utánunk ismét egyéni szereplők következtek, Fazekas Lászlóné és Fazekas László énekelt. A soron következő a Dunavecsei Kék Duna Dalkör, és a Dunaújváros Pentelei Kéknefelejcs Dalkör volt a színpadon. Soltról jött Soponyai Györgyné, aki egyéni műsorral szerepelt. A háziak Dunaújvárosi Búzavirág Dalkörének műsora után ismét egyéni műsorral Égető Ilona gyönyörködtette a nézőket.Ezt követte az emléklapok átadása, majd az ebéd vette kezdetét. Köszönjük a dunaújvárosiak meghívását.

A következő meghívó Dunavecséről érkezett. Szeptember 29-én rendezték Dunavecsén Vikár Béla emlékére a 12. Dalos Találkozót. Rendszeres résztvevőként kaptuk a meghívást erre az alkalomra. A találkozó helyszíne ebben az évben a Dunavecsei Református Kollégium épülete volt. Vörös Sándor polgármester köszöntője és megnyitója után következett a dalkörök szereplése.

Elsőként a Dunavecsei Kék Duna Népdalkör Dunántúli népdalokat adott elő. Tass Margaréta Dalköre válogatott dalokkal szerepelt. A Kissolti Nyugdíjas Egyesület Dalköre citera kísérettel adta elő műsorát. A Kunszentmiklósi Kicsinyek Kórusa gyermekdalokkal és népdalokkal örvendeztetett meg bennünket. Dunaegyháza Jasna Jesen Dalkör fellépését a Kisapostag Lilaakác Dalkör követte, Somogyi népdalokból állították össze műsorukat. Ismét gyermekek léptek színpadra, a Dunavecsei Református Kollégium kis muzsikusai kápráztatták el szereplésükkel a nagyérdeműt. Őket a Szabadszállási Kiskun Népdalkör követte, Katona dalokat kötöttek csokorba. Dunaújváros Búzavirág Dalköre Heves és Jász-Nagykun dalcsokrot adott elő. A színpadi szereplést a mi Szappanos Lukács Népdalkörünk zárta, Galgamenti népdalcsokrot, és egy tréfás népdalcsokrot énekeltünk.          

A műsor zárásaként most is úgy, mint minden évben, a sok dalos együtt énekelte el Vikár Béla kedves dalát, a „Repülj fecském, repülj…!”című dalt.  A műsorok elhangzása után helyeztük el koszorúinkat a Művelődési Ház előtt álló Vikár Béla emlékhelyen. Közben az emlékezők a  „Lement a nap a maga járásán” kezdetű népdalt énekelték.

Ezt követően vártak bennünket a házigazdák egy állófogadásra. Süteménnyel, szendviccsel, kávéval, üdítő és szeszes italokkal bőven megrakott asztalokkal vendégelték meg a résztvevőket.

Köszönjük a meghívást, örömünkre szolgált, hogy részesei lehettünk az eseményekben és élményekben gazdag délutánnak.

 

                                                                                                                        Selyem Balázsné