<< Vissza

Negyven éves a szabadszállási Népdalkör és Vadrózsák Citerazenekar
2016.09.29. 19:18, írta: Ludányi András, rovat: Tagszervezeteinknél történt
Negyven évesek lettek a szabadszállási dalosok és citerások. Ez alkalomból jubileumi műsort szerveztek melyre meghívást kapott tagszervezetünk is a Szappanos Lukács Népdalkör is. Az eseményről Selyem Balázsné a népdalkör tagja számolt be.

Megalakulásának negyvenedik évfordulóját ünnepelte szeptember 17-én a szabadszállási Kiskun Népdalkör és Vadrózsák Citerazenekar. Erre a József Attila Közösségi Házban megrendezett ünnepségre kapott meghívást a mi Szappanos Lukács Népdalkörünk is.

A program két részből állt. Az első részben Dr. Báldy Zoltán polgármester nyitotta meg a fotókiállítást. A tárlaton az elmúlt negyven évben készült fotók kiállítása volt látható. A dalkör tagjait virággal és oklevéllel ajándékozta meg a polgármester.

Jelen volt a rendezvény fővédnöke Gáspár Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, a Szabadszállási Gazdakör elnöke.

A második rész a színpadi szereplésekből állt. A jubileumi műsort Dr. Salacz László, a térségünk országgyűlési képviselője nyitotta meg.

Elsőként Kovács Imréné Margitka néni a Kiskun Népdalkör és Vadrózsák Citerazenekar vezetője mesélte el a dalkör negyven évét. Részletesen beszámolt az évek során felmerült nehézségek leküzdéséről, majd az elért szép eredményekről.  Amíg a beszámolóját elmondta, a színpad filmvásznán az aktuális fotók kivetítése hozta elénk az emlékeik sokaságát. Örömmel láttuk, hogy a számtalan fellépés közben néhány alkalommal Kunszentmiklóson is vendégszerepeltek.

A meghívott népdalkörök produkciója a házigazdák szereplésével kezdődött. Őket a mi Szappanos Lukács Népdalkörünk követte ifj. Szőke Imre vezetésével. Kiskunsági és Dunántúli népdalcsokorral készültünk. Fellépett a dunavecsei Kék Duna Népdalkör Borbély Lajos vezetővel, majd az ágasegyházi Boróka Népdalkör és Citerazenekar Nagy Tibor vezetésével.

A vendégek és a Nőszirmok Klub köszönte meg Margitkának az évtizedeken át végzett kitartó munkáját. További jó egészséget és szorgalmas munkát kívánva adták át ajándékaikat a fáradhatatlan vezetőnek.

Következett az ízletes ebéd és a dalosok baráti beszélgetése. Közben szólt a zene, voltak, akik táncra is kerekedtek.

Köszönjük a szabadszállási dalkörnek a meghívást. Örömünkre szolgált, hogy együtt ünnepelhettünk a jubiláns körrel, akikkel több évtizedes barátság köt össze.

Kunszentmiklós, 2016. szeptember 27.

                                                                                                                 Selyem Balázsné