<< Vissza

X. Dalos Találkozó Dunavecsén
2016.09.29. 19:31, írta: Ludányi András, rovat: Tagszervezeteinknél történt
Mozgalmas volt a Szeptember a Szappanos Lukács Népdalkör számára. Szeptember 24-én dalos találkozó volt Dunavecsén, melyre meghívást kaptak ők is.

Szeptember 24-én rendezték meg Dunavecsén a dalos társak Vikár Béla emlékére a X. Dalos találkozót. Erre az ünnepségre kapott meghívást a mi Szappanos Lukács Népdalkörünk is. Az ünnepség koszorúzással vette kezdetét. A meghívott vendégek elhelyezték koszorúikat a Művelődési Ház előtti Vikár emlékműnél. A színpadi programot a világhírű tudósra emlékezve Kovács Péter korábbi polgármester, jelenlegi képviselő nyitotta meg. Köszöntötte a házigazda Kék Duna Népdalkört, amely megalakulásának 20 éves évfordulóját ünnepelte. Elmondta, hogy Ő ringatta a dalkör bölcsőjét, segítséget nyújtott a csoport létrehozásához. Örömmel köszöntötte a megjelenteket, akik megőrzik a népzene és népdalok felbecsülhetetlen kincsét.

A műsor a dunavecsei Gyöngyvirág Néptánccsoport szívet gyönyörködtető táncával kezdődött. Őket a Vikár Béla Női Kar műsora követte. Színpadra lépett a Danubia Vox Kórus színvonalas szereplésével. Eljött vendégszereplésre a szabadszállási Kiskun Népdalkör és Vadrózsák Citerazenekar, a kunadacsi Életet az Éveknek Nyugdíjas Népdalkör, a tassi Nyugdíjas Klub Margaréta Népdalköre. Szerepelt a kunszentmiklósi Szappanos Lukács Népdalkör, mi Dunántúli betyár dalcsokrot és tréfás dalcsokrot vittünk. Utánunk a dunaegyházi Jasny Jesen Népdalkör, a kissolti Nyugdíjas Egyesület Dalköre és Citerazenekara, majd a fülöpszállási Kéknefelejcs Népdalkör szerepelt. A műsort a dunavecsei Kék Duna Népdalkör zárta. A népdalokat kedvelő vendégek nagy tapssal köszönték meg a dalkörök produkcióit.

Kovács Péter megköszönte az értékes szerepléseket, majd emléklapot és ajándékot adott át a résztvevő dalkörök vezetőinek. Külön köszöntötte az ünneplő dunavecsei dalosokat, és vezetőjüket, Borbély Lajos bácsit, aki húsz éve fáradhatatlanul dolgozik dalkörében. 

Vikár Béla egyik kedves dalával „Repülj fecském, repülj…!” közösen elénekelt népdallal zárult a műsor.

Ezt követte az ebéd, a finom birkapörkölt burgonyával, savanyúsággal, süteményekkel és az innivalókkal.

Ejtőzés közben szólt a talpalávaló, majd nótázás és táncolás töltötte be a délutánt.

Köszönjük a meghívást a dunavecsei dalos társaknak. Örömmel vettünk részt az emlékező és jubiláns népdalkörrel ezen a jeles ünnepen.

Kunszentmiklós, 2016. szeptember 27.

                                                                                                                     Selyem Balázsné