<< Vissza

Baráti Kör látogatása Blumbergben.
2015.06.13. 21:45, írta: Ludányi András, rovat: Tagszervezeteinknél történt
Egyesületünk Kunszentmiklós-Bulmbergi Baráti Köre testvérvárosunkban vendégeskedett. Az eseményről Dr. Szilágyi László a baráti kör elnöke, az alábbi beszámolót írta:


15 éve testvérvárosunk Blumberg

 

Születésnapra voltunk hivatalosak Blumbergbe. A mi barátságonk immár belépett a kamaszkorba, 15 éves lett. Erre a jeles napra 34 kunszentmiklósi polgár volt hivatalos. Örvendetes, hogy jó pár új vendég is volt köztünk, többek között Lesi Árpád polgármester és családja. Házigazdáink alaposan kitettek magukért, felejthetlen három napot szerveztek nekünk. A szülinapi ünnepségen mintegy száz fő vett részt. Beszédet mindtak Markus Keller, Lesi Árpád polgármesterek, Uschi Pfeiffer és jómagam, mint a Baráti Körök elnökei. Mindnyájan kiemeltük a két város lakóinak egymásra találását, a közös emlékeket és a jövő útját. Így lesz a 15-ből 20, 25 és még több év. A polgármester úr bemutatta az új blumbergi beruházásokat, mi pedig elhelyeztünk egy szép táblát a város központjában, amely mutatja, hogy merre is van Kunszentmiklós. Jövőre Lesi Árpád is büszkén vezetheti végig az új főtéren, és az egyéb beruházásainkon a vendégeket. Másnap egész napos kiránduláson vettünk részt. Először egy fekete-erdei sörfőzdébe vezetett utunk. Itt megismertük a sörfőzés összes csínját-bínját, persze kóstoló keretében, sőt ajándékkal távoztunk. Nem messze Blumbergtől, a Fekete-erdőben bújik meg a festői szépségű St. Blasien /Szt. Balázs/ -ról elnevezett városka. Az Európa második legnagyobb kupolájával fedett templomban Árpádházi Szt. Erzsébet, és Szt. Miklós, Myra püspökének freskóját is. Mire hazaértünk, isteni illat fogadott: vacsorára finom birkapörköltet főzőtt a társaság számára id.Lesi Árpád és Molnár Sándor. Jóízüen láttunk neki, vendéglátóink is érdeklődve kóstolták az új ízeket.

A régi barátságok megerősödtek, és remélhetőleg újak is köttettek a három nap alatt. Ott tartózkodásunkról egyébként naponta egész oldalas cikkben számolt be a Südkurier c. napilap /olyasmi, mint a Petőfi Népe/.  Egy szóval jól sikerült úton vagyunk túl, már várjuk a következő találkozást, itthon, Kunszentmiklóson.