<< Vissza

Pünkösdi Dalostalálkozó
2014.06.12. 22:17, írta: Ludányi András, rovat: Tagszervezeteinknél történt
Egyesületünk Szappanos Lukács népdalköre május 31-én Nagyvenyimen a Pünkösdi Dalostalálkozón vett részt.
Ebben az évben 11. alkalommal került megrendezésre ez a találkozó. Kezdetben dunántúli résztvevői voltak a műsornak. Évek múlva azonban a Duna-Tisza Közéről is csatlakoztak hozzájuk daloskörök.
A műsor Revinszky Gyula Pünkösd című versével kezdődött. Ezt követően Szabóné Lőrincz Ilona polgármester köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy azért hozták létre ezt a találkozót, hogy népszerűsítsék a Mezőföld népzenei hagyományait. Örömünnepként értékelik a minden évben megrendezésre kerülő dalostalálkozót.
Ezt követően Dr. Galambos Dénes a térség országgyűlési képviselője köszöntőjére került sor. Elismerően szólt a résztvevő daloskörök lelkes munkájáról. Kiemelte a kunszentmiklósi népdalosokat, akik híven őrzik és továbbadják településük értékes néphagyományát. Daloskörünk számára az ő jelenléte azért is nagy öröm volt, mert kunszentmiklósi születésű, Kunszentmiklóson nevelkedett.
Az idén 13 dalkör szerepelt a találkozón. Zenei kíséret nélküli kategóriában 10 dalkör, majd zenei kísérettel három kórus vett részt. A három tagú zsűri a Szappanos Lukács Népdalkör műsorát különdíjjal jutalmazta.
Szívből jövő és szívhez szóló dalok hangoztak el ezen a napon is.
Köszönet a műsor megszervezéséért Juhász- Vedres Zoltánné házigazdának, aki a nagyvenyimi nyugdíjas klub elnöke.
Selyem Balázsné