<< Vissza

Fotókiállítás megnyitója
2011.10.23. 10:16, írta: Ludányi András, rovat: KIÁLLÍTÁSOK
Október 10-én „Elmúlt pillanatok Kunszentmiklóson” címmel nyitottuk meg Székely Gábor helytörténész, egyesületünk tagja fotóarchívumából rendezett kiállításunkat a közösségi házunkban. A kiállításon, melyet a Bakér Mente Egyesülettel közösen szerveztünk, olyan kinagyított fotók kerülnek bemutatásra, melyek Kunszentmiklóson készültek, kunszentmiklósi emberekről, közösségekről, 1910-1976 között. A Kiállítás bemutatja nekünk az élet folyamatosságát, amit múltnak, jelennek és jövőnek nevezünk.
A rendezvény után hatalmas volt az érdeklődés. Zsúfolásig megtelt a terem. Több mint százan voltak jelen.
A műsorvezető, Koós Zita bevezető szavai után Dr. Jakab László nyitotta meg a kiállítást. Ezt követően a Szappanos Lukács Népdalkör fellépését hallhattuk.
A gyönyörű népdalok után egyesületünk és a Bakér Mente Egyesület között megkötésre kerülő együttműködési megállapodás megkötésére került sor. A megállapodást a két egyesület elnöke Dr. Horváth László és Dinnyés Zoltán írta alá.
Az aláírás után a Bakér Mente Egyesület köszönte meg Sitkei Bélának a Bakér Mente havilap volt főszerkesztőjének, amiért húsz éven át kiadta a Kunszentmiklós-párti lapot.
Ezt követően Rusznyák Edit és tanítványai Sértő Boglárka és Pál Panna citerázott, majd a Fülöpszállási népdalkör nótázott.
A nótázás után Székely Gábor beszélt a kiállításon látható fotókról és a fotókon látható személyekről. Az est a fotók megtekintésével, beszélgetéssel, nótázással folytatódott.
Egyesületünk nagyon sok rendezvényt szervezett már, olyanokat is melyeknek nagyobb volt a látogatottsága. Ennek ellenére elmondhatjuk, hogy az egyesület történetében ez volt a legsikeresebb. Jóval több érdeklődő jelent meg a hasonló rendezvényeken megszokottól.

Székely Gáborral már tervezzük a következő kiállítást. Várhatóan a jövő év elejéig lehet megtekinteni a jelenlegi fotókiállítást.