<< Vissza

Oroszlán hírek
2007.04.15. 09:32, írta: S. Szabó István, rovat:
Lezajlott a döntõ!
Fantasztikus oroszlánok!


Szombaton, a kunszentmiklósi Varga Domokos ÁMK színháztermében, telt ház elõtt került sor, az Ide nekem az oroszlánt is! címû kistérségi vetélkedõ 2007. évi döntõjére. Bõdi Szabolcs Kunszentmiklós város polgármestere, a Felsõ-Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás alelnökének megnyitója után, harmincegy versenyzõ lépett közönség elé. A szakmai zsûri: Árkosi Árpád színházi rendezõ, Dobos Katalin színmûvésznõ, Németh József operaénekes, Haránt Károly néptánc tanár, Balogh Mihály könyvtáros, a következõ döntést hozta.

Gyõztesek és helyezettek:

Vers és prózamondás:
1, Komáromi Zsolt, Kunadacs
2, Sebestyén István, Kunadacs
3, Kánisz János László, Kunszentmiklós

Ének:
1, Devecsai György, Kunpeszér
2, Dobrai Csilla, Kunszentmiklós
3, Képli Barbara és Szappanos Bálint, Kunszentmiklós

Tánc:
1, Hagyományõrzõ 1. néptánc csoport: (Izsák Zoltán, Józan Szilvia, Mészáros Anna, Nagy Tibor, Pál Attila, Varga Zsófia.) Kunszentmiklós
2, Berki Albert, Zátrok Klaudia, Kunszentmiklós
3, Pál Attila, Bíró Regina, Kunszentmiklós

Hangszeres szólista:
1, Szabó Petra Luca, Kunszentmiklós

Az eredményhirdetés után került sor a közönség szavazatok begyûjtésére. A publikum csak olyan versenyzõre szavazhatott, akit a zsûri nem jutalmazott.

Közönségdíjasok:
Hagyományõrzõ 2. néptánc csoport: (Flóring Csaba, Nagy Noémi, Selyem Dóra, Selyem Zsigmond, Selyem Zsuzsanna, Szappanos Bálint), Kunszentmiklós

A gyõztesek és helyezettek, a rendezõ Puszta Hangja Egyesület és a támogatók díjait, különdíjait kapták. Azonkívül, a kategória gyõztesek kulturális küldöttség keretein belül, a Németországi Blumberg városába utazhatnak.
A verseny, Dr. Szilágyi László, a Puszta Hangja Egyesület alelnökének zárszavával ért véget.