<< Vissza

Pünkösdi Dalostalálkozó
2015.05.31. 22:29, írta: Ludányi András, rovat: Tagszervezeteinknél történt
„A madarak messze szálnak,
Dalolnak és meg sem várnak,
A mi dalunk nem madár ének,
De szárnyal vele minden lélek.”
/Ismeretlen/

A Szappanos Lukács Népdalkör a fenti idézettel kapott meghívást Nagyvenyimre, a Pünkősdi Dalos találkozóra, melyet 2015. május 16-án rendeztek meg.

            Örömmel tettünk eleget a meghívásnak. Ebben az évben már a nyolcadik alaklommal mentünk a Dunántúlra dalos barátainkhoz. Sajnos csökkent létszámmal tudtun résztvenni ezen a találkozón, mivel ugyanebben az időpontban egy másik rendezvényen is szerepeltek dalos társaink.

            A rendezvény Nagyvenyim sportcsarnokában zajlott le. A csarnok megtelt a résztvevő dalosokkal, és a nem kis létszámú zenét, dalt kedvelő érdeklődő vendéggel

            A műsor kezdetén Juhász Vedres Zoltánné klubelnök köszöntötte a megjelenteket. A találkozót Vargáné Kaiser Katalin polgármester nyitotta meg. Elmondta, hogy immár 12. alkalommal rendezik meg ezt a találkozót. Örömére szolgál a rendezőknek, hogy a Dunántúlról és a Duna-Tisza közéről is jönnek a dalkörök ünnepelni. A dalt és a zenét kedvelő közönségnek jó szórakozást kívánva adta át a színpadot a szereplőknek. Elsőként a Büntetés Végrehajtási Intézet Mélykúti Kodály Kórusa adott ajándékműsort. Őket a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Altalános Iskola 4. a osztályos tanulóinak Pünkősdölő műsora követte. Mindkét csoport nagy tapsot kapott.

            A versenyen résztvevő dalkörök két csoportban szerepeltek. Voltak zenei kísérettel, és kíséret nélküli fellépők.

            Elsőként a zenei kíséret nélküli dalkörök kerültek sorra. A sort a mi népdalkörünk kezdte. Egy Galgamenti és egy tréfás dalcsokrot adtunk elő. Amikor az utolsó versszakot énekeltük, a közönség végig tapsolt. Utánunk Dunaegyháza, Nagyvenyim, Dunavecse, Dunaújváros majd Kisapostag dalköre következett.

            A zenei kísérettel szereplők sorát Seregélyes nyitotta, majd Barcs, Kissolt, Sárosd, Szabadegyháza, és Hantos dalköre lépett színpadra.

            Mindkét kategóriában sok szép népdallal és nótával szerepeltek a résztvevők. Zenei élményekkel gazdagodva mentünk a szomszédban levő étterembe ebédelni.

            Délutáni program része volt Magyar Róbert operaénekes és egyben zsűritag fellépése, aki megénekelte a közönséget. A műsort a Nagyvenyimi Tánccsoport színvonalas tánccal zárta. Vastapsal jutalmazta őket a közönség.

            Végül az eredményhirdetés következett.

            A zenei kíséret nélküli produkciók műsorának 3. díjával jutalmazta a zsűri a mi műsorunkat. A serleget az emléklapot és az ajándékot a dalkörünk vezetője ifjabb Szőke Imre karnagy örömmel vette át.

Selyem Balázsné