<< Vissza

A Puszta Hangja Egyesület tagszervezeteinek újabb sikerei
2015.03.12. 20:16, írta: Ludányi András, rovat: Tagszervezeteinknél történt
Március 7-én Kecskeméten rendezték meg az V. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud regionális elődöntőjét.
Erre a jeles eseményre kapott meghívást többek között a Szappanos Lukács Népdalkörünk és a Kiss József Daloskör. Örömmel elfogadtuk a meghívást, és lelkesen készültünk a rendezvényre.

                     Kora reggel napsütéses, de fagyos időben indultunk útnak Kecskemétre. Útközben Nagyálláson a reggeli hideg időben a melegedni vágyó szürke marhák csordájának látványa fogadott. Tovább haladva a Bösztör és Szabadszállás közötti vízzel borított legelőkön a békésen úszkáló hattyúkon akadt meg a szemünk. Távolabb a szántások szélében a fácánkakasok kerestek maguknak élelmet. A kora tavaszi táj szépségeiben gyönyörködve jutottunk el úti célunkhoz.

            A rendezvény a Tudomány és Technika Házának egy kisebb előadótermében zajlott le.

            Nyolcféle kategóriában szerepeltek a jelentkezők. Volt szóló ének (népdal, magyar nóta és operett), szóló hangszer, vers és prózamondás, színjátszás, tánc (néptánc, moderntánc), népdalkör, hangszeres együttes, és egyéb kategóriás színpadi produkció.

            A mi népdalkörünk Dunántúli és Galga menti Népdalcsokorral szerepelt. A Kiss József Daloskör tagjai magyar nóta és népdalcsokor műsorszámokkal léptek színpadra. Elsőként Tekes Józsefné, majd Szabó Lajos, Schönfeld Tibor, idős Szőke Imre, Szappanos Bálint, Szappanos Bálintné és Gál János előadását hallgathattuk.

            A fellépő népdalkör és a daloskör szólistái sikeresen szerepeltek, nagy tapssal jutalmazta műsorukat a lelkes, nagy létszámú közönség.

            Az ízletes ebéd elfogyasztása után folytatódott a délutáni megmérettetés. Ekkor szerepeltek a Kiss József Daloskör dömsödi tagjai, Jaksa Mihályné és Árky Lajosné. Különböző produkciók előadói szórakoztattak minden érdeklődőt ezen a napon.

            Ezt követően hozta meg a döntést a szakmai zsűri. Örömmel tájékoztattak bennünket arról, hogy a Szappanos Lukács Népdalkör és a Kiss József Daloskör minden tagja meghívást nyert a középdöntőre. A rendezvényre Hajdúszoboszlón a Mátyás Király Gyógyszállodában április és május hónapban kerül sor egy három napos vendégszereplés keretében.

            Selyem Balázsné

A Puszta Hangja Egyesület ezúton is gratulál a szép eredményhez a Ki-Mit-Tud résztvevőinek