<< Vissza

Jubileumi műsor Lajosmizsén
2014.05.22. 20:11, írta: Ludányi András, rovat: Tagszervezeteinknél történt
A Szappanos Lukács Népdalkör meghívást kapott Lajosmizsére. A 40 éves Rózsa Sándor Citerazenekar és a 25 éves Őszirózsa Népdalkör jubileumi ünnepségére került sor. Május 17-én, mint minden meghívásnak ennek is örömmel tettünk eleget.

A műsort a művelődési ház kényelmes mozi termében rendezték meg. Vendéglátónk szíves fogadtatásban részesítettek bennünket. Finomabbnál finomabb süteményekkel és frissítő italokkal megrakott asztalokkal várták vendégeiket.

Dr. Adonyi Lajos alpolgármester ünnepi köszöntőjével kezdődött a műsor. Elsőként az ünnepelt Rózsa Sándor Citerazenekar és az Őszirózsa Népdalkör lépett fel, nem kis sikerrel. A vendég fellépők sorát az új vezetővel érkezett kunadacsi népdalosok nyitották. Őket a tassi népdalkör követte. Szép új egyenruhájukban szerepeltek, nömöstassi dalaikat előadva. A jászberényiek mutatós népviseletükkel tűntek ki a fellépők sorából. Ezután mi következtünk, az immár 45 éve büszkén hordott népviseletünkben adtuk elő műsorunkat. Dunántúli betyárcsokrot és a katonadalokból összeállított betyárcsokrot lelkes tapssal fogadta a közönség. Ezt követően Kóródi Antalné lajosmizsei népdalkör és citerazenekar vezető köszöntése következett. Áldozatos és lelkes, évtizedeken át tartó munkájáért mondtak neki köszönetet.  Az ünnepség záró műsorában a Lajosmizsei Néptáncegyüttes a jelenlegi és a régebbi táncosokkal szerepelt. Szűnni nem akaró tapsolás követte a fellépésüket.

Kora estébe nyúló műsort követően a vendéglátók finom vacsorával vártak bennünket. Minden résztvevő örömével közös nótázással ért véget a vendégeskedésünk.

Köszönet  mindazoknak akik fáradoztak azért, hogy ez a jeles jubileum létrejöhetett, és amelyet a dalos társak közösségében együtt ünnepelve tölthettük el. A találkozón a jelenlevők a népdalok szeretetéről és a közös éneklés öröméről tettek bizonyságot.

Selyem Balázsné