<< Vissza

Vendégszereplés Kiskőrösön
2014.09.14. 09:49, írta: Ludányi András, rovat: Tagszervezeteinknél történt
Egyesületünk Szappanos Lukács Népdalköre meghívást kapott a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napokra. Az eseményről Selyem Balázsné az alábbi beszámolót küldte honlapunknak.

            A Szappanos Lukács Népdalkör meghívást kapott a három napos, XXII. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napokra.

            A meghívásnak szeptember 6-án Szőke Imre karnagyunk vezetésével örömmel tettünk eleget.

            Domonyi László polgármester megnyitójában közös ünneplésre hívta meg a résztvevőket. „Van okunk ünneplésre, munkánk gyümölcse beérett. Átadhatjuk magunkat az örömnek, sodródhatunk a gazdag programokat kívánó forgatagban. A borutcában a termelők a tőkék legjavát mutatják be. Az érdeklődők a népi iparművészek kiváló remekei között válogathatnak.” mondta a polgármester.

            A sok színes program egyike a szombaton megrendezésre kerülő szomszéd és szlovák települések népdalköreinek baráti találkozója volt. Itt  Gmoser Györgyné, Zsuzsa asszony köszöntötte a megjelent vendégeket. Örömmel üdvözölte az immár több éven keresztül vendégeskedő dalosokat. Elmondta, hogy új barátként érkezett a mai napon náluk első ízben szereplő Szappanos Lukács Népdalkör Kunszentmiklósról.

            A találkozót a helybeli Szlovák Nemzetiségi Népdalkör kezdte. Szlovák és magyar népdalokat adtak elő. Színpadra lépett a soltvadkerti Búzavirág Népdalkör is. Szerepelt a tázlári Rozmaring Együttes, a dunaegyházi Derűs Ősz dalkör. A mi dalkörünk kunszentmiklósi gyűjtésű kunsági csokrot és egy tréfás dalcsokrot adott elő. A jelentős létszámú közönség vastapssal jutalmazta a dalosok színvonalas műsorait.

            A résztvevő dalköröknek emléklappal és ajándékcsomaggal kedveskedtek a házigazdák. Ezt követte az együtt elköltött ízletes vacsora.  Mivel Kiskőrös a szőlő és bor hazája, az asztalra kerültek a minőségi, finom borok is. Közös nótázással és mulatással folytatódott az este.

            Köszönjük Gmoserné Zsuzsa asszonynak a meghívást. Nagyon jól éreztük magunkat, szívesen megyünk a jövőben is, ha meghívást kapunk.

            Szeptember 13-án a XX. Szentmiklósi Napok rendezvényeire mi is meghívtuk a kiskőrösieket vendégszereplésre. Szeretettel és ínycsiklandozó birkapörkölt ebéddel várjuk őket. Természetesen nálunk is terítékre kerülnek a dalkör tagjai által megtermelt jó borok és az asszonytársak keze munkáját dicsérő finom sütemények.

Selyem Balázsné