<< Vissza

Sikeres nótaest az egyesületünknél
2014.07.28. 22:04, írta: Ludányi András, rovat: SAJTÓ HÍREK
Egyesületünk tagjai nótaestet szerveztek. Az eseményről a Bakér Mentében az alábbi írás olvasható:

A magyar nóta szeretete összekovácsolja az embereket

A Kossuth Lajos utcai közösségi házban került megrendezésre 2014. Július 12.-én, szombaton délután, a Puszta Hangja Egyesület által szervezett nótaműsorra melynek szlogenje a „Száz szál piros rózsát” volt.

Schönfeld Tibor, kunszentmiklósi nótaénekes, főszervezésével ez volt a harmadik alkalom, amikor neves meghívott vendégek közreműködésével került sor ilyen estébe nyúló nótázásra, mulatozásra, mely nagyszerűen összekovácsolja az embereket. A műsorban a következő fellépők vettek részt az itt olvasható sorrendben:

Tarnai Ágnes zongorajátéka. Ő Budapestről érkezett és minden fellépőt ő kísért zongorán; Dinnyésné Mészáros Irénke konferanszié köszöntötte a vendégeket; Schönfeld Tibor nótacsokra a „Száz szál piros rózsát” c. nótával indult; Vörös László, kunszentmiklósi nótaénekes, nótacsokra; Tekes Józsefné, szintén Kunszentmiklósról, szebbnél-szebb nótákkal késztette tapsra a hálás közönséget; Siklós Tibor, aki Budapestről érkezett csodálatos operett részletekkel emelete a műsor hangulatát. Ő egyébként Tarnai Ágnes férje; Márton József, szintén Budapestről érkezett, és magyar nótákat adott elő.

A műsor tíz perc után folytatódott tovább, de most egy szép verssel. Kerepesi Vinczéné a „Nyugdíjas ház” című versét szavalta el, fejből, profi szinten. Szegecs Imre, kunszentmiklósi nótaénekes, nótacsokra után újból Schönfeld Tibor emelte tovább a hangulatot, aki Szűcs Julika budapesti nótaénekessel énekelt egy duettet, majd Julika szólóban kápráztatta el nótáival az egybegyűlteket. Gál János, kunszentmiklósi nótaénekes, nótacsokra után a közönség ráadást kért tőle tapssal, amit János boldogan teljesített. A remek hangulatot tovább fokozta Siklós Tibor, aki megint csodálatos operett részleteket adott elő. Őt követte az utolsó fellépő, aki újfent Márton József volt.

Ezután a finálé következett ahol a fellépők és a közönség együtt elénekelte a „Szeressük egymást gyerekek” című dalt. Dinnyésné Mészáros Irénke és Schönfeld Tibor mindenkinek köszönetet mondott a munkájukért: A Puszta Hangja Egyesület elnökének, Dinnyés Zoltánnak, a szép fotókért, a technikusoknak, Ludányi Andrásnak és kedves feleségének, Juditnak, a fellépőknek és a közönségnek egyaránt. A tombolahúzás után Boros József zenész húzta a szebbnél-szebb nótákat egészen estébe nyúlóan.

Duzmath Mária