<< Vissza

Tamási atyát és gyülekezetét láttuk vendégül
2014.07.19. 21:44, írta: Ludányi András, rovat: EGYÉB
Egyesületünk az utóbbi időben két Kunszentmiklósra látogató csoportot fogadott, és kalauzolt a város nevezetességei között. Az első alkalommal az Országos Honismereti Akadémia tagjait fogadtuk, melyről korábbi írásunkban már beszámoltunk.
A második alkalommal, július 12-én, városunk díszpolgára Tamási József apát úr hozta el szülővárosába katolikus gyülekezetét a Kartali katolikusokat.

Kevesen tudják, hogy Tamási atya templomépítő (Martfű) igyekezete és eredménye országosan ismert és elismert cselekedet volt. Az 50 főnyi társaság megtekintette a Felső-Kiskunsági Emlékek Házát, a Petőfi kultusz gyűjteményt és a Diószegi Emlékházat a Puszta Hangja Egyesület vendégszeretetétől kisérve.

            A vendégeket az egyesület nevében Székely Gábor egyesületünk tagja, az emlékház és a Petőfi gyűjtemény tulajdonosa, Diószegi Balázs festőművész szülőházának gondnoka fogadta és kalauzolta.

            Este 6 órakor Tamási atya szentmisét celebrált a helyieknek és a vendégeknek egyaránt. Felszentelte a négy Tamási testvér anyagi segítségével restaurált szenteltvíz tartó kutat, majd a helyi katolikus egyház vendégszeretetét élvezte a kartali gyülekezet.

            Örömteli a fokozott érdeklődés Kunszentmiklós értékei iránt. Egyesületünk tagsága igyekszik emlékezetessé tenni vendégeink látogatását.