<< Vissza

Újabb sikeres gyermek és családi napot szerveztünk
2014.06.11. 20:09, írta: Ludányi András, rovat: GYERMEKNAP
Egyesületünk június 1-én, a Magyar Vöröskereszt Kunszentmiklósi Alapszervezetével közösen szervezett programot a gyerekek és szüleik, nagyszüleik számára.

A rendezvényen egyesületünk és a Vörös Kereszt tagjai és önkéntesei segítségével hét állomást állítottunk fel, melyeken különböző sport, ügyességi és általános műveltségi feladatokat kellett megoldani. A játékos feladatok megoldásába igyekeztünk a szülőket, nagyszülőket is bevonni. Ezért úgy kértük a csapatok felállítását, hogy ők is legyenek benne. Az állomásokon a csapatok teljesítményüktől függően pontokat kaptak. Ezeket a nap végén összesítettük és az állomások legjobbjait illetve az össz teljesítményük alapján a legügyesebbeket ajándékban részesítettük. A célunk az volt, hogy senki ne menjen haza kisebb-nagyobb ajándék nélkül. Ezért a szorgalmas, de helyezést el nem érő csapatokat külön díjban részesítettük. Azoknak a csapattagokat kik minden állomáson teljesítették a feladatokat és időben leadták a pontozó lapjaikat jégkrémmel jutalmaztuk.

A helyszínen felállítottunk egy ugráló várat is. Aki nem volt még eléggé fáradt, az itt kifulladásig ugrálhatott.

Önkénteseink már kora reggel két kemencében is befűtöttek. Az egyikben kenyérlángos, a másikban szorgos kezek által gyúrt kelt tésztából, különféle ízesítésű kalács sült a gyerekek és felnőttek nem kis örömére. Kedvére lakmározhatott mindenki a sok finomságból.

A program a Kenedi Alap támogatásával valósult meg.