<< Vissza

"Szülőföldemen" vendége volt Fehér Éva
2011.03.06. 11:01, írta: Ludányi András, rovat: "SZÖLŐFÖLDEMEN"
Február 17-én a kunszentmiklósi Fehér Éva volt Balogh Mihály vendége. Nagyon lelkesen mesélt a jelenlevő mintegy 35-40 fős közönségnek. Mesélt gyermekkoráról, tanulmányairól. Hallhattuk, hogy hogyan lett sikeres versmondó, majd hogyan lett rendező.
Fehér Éva elmondta, hogy a helyi ÁMK-ban tanult, és lett sikeres diák versmondó, majd a Baksayban érettségizett 1997-ben. Ezután a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán szerzett diplomát, és szintén Kecskeméten, a Lánchíd utcai általános iskolában kezdett tanítani. Jelenleg a kecskeméti főiskola oktatója, és a pécsi egyetem doktorandusz hallgatója.
A fiatal művésztanár a kecskeméti SZIÉTA Művészeti Stúdió egyik szakmai vezetője, gyerekeket tanít a pódium műfajok, az előadó művészet titkaira, darabokat rendez, olykor maga is föllép. Máig erősen kötődik első otthonához, gyakran vállal fellépéseket Kunszentmiklóson. A helyi gyermek- és felnőtt közönség több általa rendezett előadását fogadta lelkes tapssal a Varga Domokos ÁMK nézőterén, a versbarátok pedig mindig szeretettel fogadják a hazatérő fiatal előadóművész ihletett versmondó produkcióit.