<< Vissza

Táncos elődöntő
2009.03.17. 19:17, írta: Ludányi András, rovat: "IDE NEKEM AZ OROSZLÁNT IS!!!"2
Március 7-én, az ÁMK színháztermében tartottuk az „Ide nekem az oroszlánt is!!!” című tehetségkutató fesztivál első elődöntőjét a táncos kategóriában. Dinnyés Zoltán egyesületünk elnökének köszöntője után Dinnyésné Mészáros Irén konferanszié ismertette a vetélkedőre jelentkezők számát és az elődöntők időpontját, majd bemutatta a Zsűrit.
A zsűri tagjai: Zsótér Boglárka (Budapest), Csőszi Sándor (Kerekegyháza), Kabai László (Kunszentmiklós). Ezúton is köszönjük kiváló munkájukat.
Ezt követően Dr. Szilágyi László a Puszta Hangja Egyesület alelnöke mondta el nyitó beszédét.
16 produkcióban 64 fő lépett színpadra. 8 néptáncos és 8 egyéb táncos. A fellépések sorrendjét sorsolással döntöttük el. A produkciók sokszínűsége, a fellépők felkészültsége biztosította az egész rendezvény magas színvonalát. Dicséretet érdemel a táncosok ruhája is. Kiváltképp a néptáncosok léptek fel gyönyörű népi motívumokkal díszített ruhákban. Újdonság volt a fábiánsebestyéni majorette csoport tagjainak fellépése, valamint a szalkszentmártoni break táncosok. Mindkét csapat nagy sikert aratott a közönség körében, akik megtöltötték a termet. Nagyon nagy sikere volt a dunaföldvári Magyar László gimnázium tanulóinak is, akik egy-egy musicalből adtak elő egy-egy részletet, valamint Teleki Dorottya szólótáncát láthattuk, lidércfény címmel. Az ő fellépésük alatt is tapsvihar tört ki a közönség soraiban. A solti Margaréta néptánc együttes saját zenekarral versenyzett. Nagyon színvonalas produkciókat láthattunk a kunszentmiklósi és a kiskunfélegyházi versenyzőktől is.
A fentiekből is látszik, hogy milyen nehéz dolga volt a Zsűrinek. A látottak alapján valamennyi versenyző alkalmas volt a döntőbe jutásra. A szervezők eredetileg a néptáncosok közül is és az egyéb táncosok közül is 3-3 fellépőt (csapatot) kértek a Zsűritől a döntőbe juttatni. Azonban látván a fellépők magas felkészültségét, színvonalas táncukat, a Zsűrivel egyetértésben úgy döntöttek, hogy 4-4 csapat juthat tovább az alábbiak szerint.

Ájpli Norbert, kunszentmiklósi táncos.
Zsigec Társulat Kamara Tánccsoport I csapata, (Jánosa Gergő, Stadler Alexa, Névery Lilla, Lengyel Dóra, Tumpek Nikolett, Tóth Noémi, Molnár Gergő, Kiss Dóra) a dunaföldvári Magyar László gimnáziunból.
Kunszentmiklósi Hagyományörző Tánccsoport 1-es csapata (Juhász Csaba, Fazekas Nikoletta, Szobodek Dávid, Kovács Nikoletta, Joború Kunstár Zsolt, Bernáth Luca).
Czakó Nikolett-Szőke János, Kiskunfélegyházáról.
Kunszentmiklósi Hagyományörző Tánccsoport 3-as csapata (Pál Attila, Varga Zsófia, Nagy Tibor, Mészáros Anna, Szappanos Bálint, Selyem Zsuzsanna.
Kunszentmiklósi Hagyományörző Tánccsoport 5-ös csapata (Pál Attila, Bíró Regina)
Szobodek Dávid, Mészáros Anna kunszentmiklósi táncosok.
Flinyng Steps (Jurghause Olivér, Jakab László, Kanizsai Tamás, Sztojka Zsolt, Szabó Zoltán, Radics Roland).

Azt, hogy milyen jó hangulatban telt el a verseny, úgy a közönség részéről, minta versenyzők részéről az alábbi eset is tanúsítja.
Utolsóként a dunaföldvári Zsigec Társulat Kamara Tánccsoport II-es csapata lépett fel. Rómeó és Júliából táncolták el a Lehetsz király című részletet. Ekkorra már a közönség hangulata a tetőfokára lépett, de ők még ezt is tudták fokozni. Hatalmas sikerük volt. Ezt követően szünetet tartottunk és a zsűri elvonult döntéshozatalra. Ekkor, a dunaföldvári táncosok megkérték Honti Roland hangtechnikust, hogy játssza le az ő CD-jükön levő számokat. Miután felcsendült a zene a táncosok mindkét tánccsoportja, sőt még a kísérők is – akik a tánccsoport tagjai voltak - felszaladtak a színpadra és elkezdtek táncolni. Utánuk táncoltak egyet ráadásként a szalki break táncosok is, majd ismét a földváriak szórakoztatták a közönséget az eredményhirdetésig. A verseny több mint három órás volt, de ők nem voltak fáradtak, nem izgultak, csak táncoltak és táncoltak. Hatalmas volt a sikerük. Ezúton is köszönjük nekik. Remélhetőleg versenyen kívül is fogjuk még látni őket Kunszentmiklóson fellépni!